Türkiye'nin İstanbul Bölgesi Rehberi
Türkiye'nin İstanbul bölgesi dünyanın en büyük destinasyonlarından biridir. Eski tarihi ile eski bölgesinin birleşimi, yeni canlı iş bölgeleri ile çarpıcı bir tezat oluşturmaktadır. Harika iklimi İstanbul'u yıl boyunca gidilebilecek bir yer haline getirmiştir ve ziyaretçiler tarihi yerlerin yanı sıra Türkiye'nin en büyük şehrinin canlı gece hayatının ve tasarımcı alışverişinin tadını çıkarabilirler.
Sonbahar ve kış ayları, birçok tarihi yapının ve çarpıcı mimarinin tadını çıkarmak için mükemmel mevsimlerdir. Bazı ikonik simge yapılar arasında eski bir kilise ve daha sonra cami olan Ayasofya yer almaktadır. Burası artık bir müze ve harika bir mimari güzelliğe sahip.
Sultanahmet Camii, altı minaresiyle dünyada sadece birkaç taneden biridir ve hala bir ibadet yeridir. Kısa bir feribot yolculuğu ile huzurlu Üsküdar semtini ve bir adacık üzerinde yer alan efsane yüklü Kız Kulesi'ni keşfedebilirsiniz. Nereye giderseniz gidin, her zaman görecek ve yapacak bir şeyler vardır.
İstanbul'da Kaç İlçe Var?
Avrupa ve Asya yakalarına yayılmış 39 resmi ilçe 900'den fazla mahalleye ayrılıyor. Yaklaşık 10 yıl önce, 15 milyonun biraz üzerindeki nüfusu, dış mahallelere doğru genişlemeye başladı ve şehir aynı zamanda kendisini finans, iş, eğitim, turizm ve ekonominin önemli bir merkezi olarak tanıtıyor, bu nedenle bu rakam önümüzdeki on yıl içinde artacak gibi görünüyor.
Ulaşım
İstanbul'un iki havalimanı var. 2023'te tamamlandığında dünyanın en büyük hava yolculuğu merkezi olacak ve her yıl 150 milyondan fazla kişiye hizmet verecek olan yeni havalimanı, 2019'da kapanan Avrupa Atatürk Havalimanı'nın yerini aldı. İkincisi, Anadolu yakasında Kadıköy feribot iskelesinin yaklaşık 30 kilometre güney doğusundaki Sabiha Gökçen de önemli bir seyahat merkezidir. Aksi takdirde, deniz yoluyla gelenler bunu resmi bir giriş limanında yaparken, otomobil sürücüleri için Türk hükümetinin büyük altyapı çalışmaları, yolculuk sürelerini yarı yarıya azaltan İzmir'e uzanan yeni bir otoyol da dahil olmak üzere şehir içi ve dışı karayolu erişimini iyileştirdi.
İstanbul'da Alışveriş
Tasarımcı mağazalarından hareketli pazarlara kadar İstanbul bir alışveriş cennetidir. Ziyaret edilmesi gereken pazarlar arasında, kuru meyveler, kuruyemişler, baharatlar, zeytinler, lokumlar ve yağlar alabileceğiniz hareketli bir gastronomik ütopya olan Mısır Çarşısı bulunmaktadır. Kapalıçarşı, 3.000'den fazla dükkânıyla dünyanın en büyük kapalı çarşılarından biridir ve pazarlık yaparken eğlenebileceğiniz bir yerdir.
Her semtte hala taze meyve ve sebze satın almak için harika bir yer olan geleneksel haftalık pazarlar kurulmaktadır, ancak şehir bir alışveriş merkezi Mekke'sidir. Ünlü alışveriş merkezleri arasında Mall of İstanbul, Forum ve İstinye Alışveriş Parkı Merkezi gibi tek çatı altında alışveriş, yemek ve eğlence merkezleri bulunmaktadır.
Bunun dışında, Türk ve uluslararası markalara ev sahipliği yapan Türkiye'nin en işlek caddesi İstiklal Caddesi'nde dolaşın. Küçük sürprizlerle dolu birçok antika dükkânının bulunduğu Çukurcuma mahallesi de dâhil olmak üzere arka sokaklar da birçok zevke ev sahipliği yapmaktadır.
Dışarıda Yemek ve Gece Hayatı
İstanbul'da yemek konusunda aradığınız her şey var. Sofistike füzyon restoranlarından sokak yemekleri sunan geleneksel yemek tezgahlarına kadar her zevke ve bütçeye uygun bir şeyler vardır. Önemli restoranlar arasında Tünel'deki Leb-i derya veya Kadıköy'deki Ciya'da daha geleneksel bir seçenek bulunmaktadır. Boğaz manzaralı 5 Kat restoran ya da şehrin silüetine hayran kalacağınız kokteyller için asansöre binerek 360 İstanbul'a çıkabilirsiniz.
Ulaşım ve Farklı Bölgelerde Dolaşma
İstanbul yoğun bir şehir ancak trafik sıkışıklığını hafifletmeye yönelik girişimler büyük bir etki yaratıyor. Bu girişimler arasında milyar dolarlık bir altyapı programının parçası olan Marmaray Tünel Bağlantısı da yer alıyor. Marmaray 2014 yılında açıldı ve Asya ile Avrupa'yı Boğaz sularının altından birbirine bağlıyor.
Merkezi ve Asya'yı 30 dakikadan kısa bir sürede Bahçeşehir, Beylikdüzü ve Halkalı gibi yeni dönüşüm alanlarına bağlayan yeni bir demiryolu, metro ve metro ile mülk için çok fazla talep var. Bunlara her iki kıtayı birbirine bağlayan üç Boğaz köprüsü de eklendiğinde şehir çok sayıda yatırımın tadını çıkarıyor.
Avrupa İstanbul'unu Keşfetmek
Her iki kıtadan Avrupa yakası, Asya yakasına göre daha fazla ün ve cazibe kazanmaktadır. Bunun nedeni, yeni ve eski bölümler olarak adlandırılan Sultanahmet ve Beyoğlu semtlerine ev sahipliği yapmasıdır. Altın boynuz her ikisini de ayırırken, İstanbul Boğazı onları Asya Yakası'ndan ayırır.
Türkiye'nin en önemli turizm merkezi olan Sultanahmet, her yıl Bizans ve Osmanlı imparatorlukları tarafından inşa edilen simgesel yapıları görmek isteyen milyonlarca ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Taksim Kurtuluş Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne ev sahipliği yapan Beyoğlu, canlı alışveriş ve gece hayatı sahnelerinin yanı sıra birkaç turistik cazibe merkezi de sunmaktadır.
Turizm açısından öne çıkan diğer semtler arasında Beşiktaş ve Ortaköy yer almaktadır. Gayrimenkul alanında ise Bakırköy, Beylikdüzü, Bahçeşehir, Esenyurt, Küçükçekmece, Büyükçekmece ve birçok milyoner evinin bulunduğu lüks bir semt olan Sarıyer öne çıkmaktadır.
İstanbul'un Asya Bölgesi
Hem Türkler hem de uluslararası turistler on yıllar boyunca Asya İstanbul'u görmezden geldi, ancak internet geliştikçe ve gezginler daha meraklı hale geldikçe profili yükseldi. Mükemmel ulaşım bağlantıları sayesinde, yaşamak ve Avrupa bölgesine gidip gelmek için de iyi bir yerdir.
Anadolu yakası olarak da adlandırılan Kandilli, Beylerbeyi, Bostancı, Pendik ve Beykoz gibi semtlerin popülaritesi giderek artıyor ancak en çok ilgi gören semtler Üsküdar ve Kadıköy. Üsküdar'ın diğer yakayla mükemmel vapur ağı bağlantıları burayı ana seyahat merkezi haline getirirken, Kadıköy eğlence, gece hayatı ve alışverişin parladığı yerdir.
14 kilometrelik Bağdat Caddesi, Asya bölgesinin ana caddesidir ve bazı seyahat yazarları burayı ABD'deki Rodeo Drive ile karşılaştırmıştır. Milyonerlerin evlerine ve lüks marka butiklerine ev sahipliği yapan bu bölge, toplumun ön planda olduğu bir yerdir.
İstanbul'da Yapılacak Şeyler
İstanbul'da turistlerin yapacak pek çok şeyi vardır. Popüler Sultanahmet ve Beyoğlu bölgelerini keşfetmenin yanı sıra, daha uzaklara gitmek de eğlence için birçok fırsat sunmaktadır. Balat ve Fener, yerel ve kültürel keşifler için iki semttir. Ermeni, Yahudi ve Rum tarihiyle dolu olan bu semtler, yerel halkın nasıl yaşadığını görme şansı verir.
Hediyelik eşya alışverişi yapmak ve eski alışveriş alışkanlıklarını tanımak için favori yerler arasında Kapalı Çarşı ve Mısır baharat pazarı bulunmaktadır.
Tarihi camilere hayran kalmak için Sultanahmet'te hayran kaldıktan sonra UNESCO Süleymaniye Camii'ni bulun. Konstantinopolis'in eski surlarının dışındaki ilk Osmanlı yerleşimi olan Eyüp semti, aynı adı taşıyan çarpıcı bir 15. yüzyıl camisine de ev sahipliği yapmaktadır. Oradayken, altın boynuzun muhteşem manzarasını görmek için teleferikle Pierre Loti Tepesi'ne çıkın. Burası şehrin en iyi manzaralarından biridir.
İstanbul'un en önemli camilerini aramak için temalı bir ziyaret için yedi tepeyi takip edin. Şehir, Roma'yı taklit etmek ve büyüyen gücünü kanıtlamak için bu tepelerin üzerine inşa edilmiştir. Her tepede kiliseler inşa edilmiş ancak Osmanlılar işgal ettiğinde bunları camiye dönüştürmüşlerdir.
Yerel halk, her yıl düzenlenen lale festivalinin kent yaşamına renk kattığı Nisan ayında yeşil parklara bayılır. Beşiktaş'taki Yıldız Parkı, Eminönü'ndeki Gülhane Parkı ve Nişantaşı'ndaki Demokrasi Parkı üç popüler seçenektir, ancak yüzlercesi vardır ve nerede kalırsanız kalın yakınınızda bir tane bulabilirsiniz.
Adalar'ı, özellikle de Büyükada'yı keşfetmek için bir gün ayırmak, Osmanlı günlerine nostalji duymak demektir. Yerel halkın yaptığı gibi seyahat etme şansı için oraya feribotla gidin. Arnavutköy, Bebek, Kilyos ve Çengelköy gibi birçok büyüleyici Boğaz köyünü keşfetmek için de vapur seferlerini kullanabilirsiniz. İlki gibi yerler eski Osmanlı mimarileriyle ünlüdür.
En iyi aile tema parkları arasında, Türkiye'nin dört bir yanından minyatür, ünlü simge yapılara ev sahipliği yapan ve çocuklar için ülkeye harika bir giriş olan Miniaturk bulunmaktadır. Aksi takdirde, birçok deniz yaşamı temasını görmek için İstanbul Akvaryum'a gidin.
Boğaz Gezisi ve Yalılar
Popüler bir etkinlik de Boğaz'ı gezmektir ve bunu yapmanın iki yolu vardır. Birincisi, akşam yemeği ve canlı eğlence içeren temalı bir gecedir. İkincisi ise, ekonomik seyahat edenlerin tercihi olan bir feribot bileti almaktır ve bu şekilde yapmanın bonusu Boğaz kıyılarındaki muhteşem yalıları ve Osmanlı saraylarını görmektir.
Yalılar Türkiye'nin en pahalı emlak piyasasıdır ve bazıları 90 milyon USD'ye kadar satılmaktadır. Osmanlı hanedanı ve toplumun seçkin üyeleri tarafından inşa edilen ve ahşaptan yapılan yalılar, artık kullanılmayan farklı bir mimari tarz sergiliyor ve bu nedenle koruma altındalar.
Dikkat edilmesi gereken önemli konaklar arasında Zeki Paşa, Hekimbaşı ve Erbilgen bulunmaktadır. Osmanlı sarayları arasında ise Beylerbeyi, Küçüksu ve şu anda beş yıldızlı Kempinski Oteli olan Çırağan yer almaktadır.
İstanbul'da Gayrimenkul Satın Almak
Hem Türkler hem de yabancı alıcılar için İstanbul, her ay satılan binlerce daire ve villa ile Türkiye'nin en gözde destinasyonudur. Planlanan güzergah kanalı ve yeni havalimanının nihai tamamlanması gibi mega projelerin ilerlemesini takip etmek isteyen gayrimenkul yatırımcıları da uzun vadeli sermaye kazancı için şehre bakmaktadır. İster plan dışı, ister anahtar teslim, ister yeniden satış, ister daire, villa veya iş yeri olsun, pazar çok sayıda seçenek sunuyor.
Türkiye çapında bir emlak acentesi olarak, binlerce müşterimize Türk emlak satın alma sürecinde yol gösterdik ve aklınıza gelebilecek soruları yanıtlayabiliriz. Bu arada, satılık daire ve villa portföyümüze göz atın. Her listede fotoğraflar, mülk açıklaması, alan bilgileri ve daha fazla bilgi edinmek veya görüntüleme için bir tarih ve saat ayırtmak için bir sorgulama formu bulunmaktadır.